onsdag 10 december 2008

Varning för uppringning av blufföretag.

Detta stod i ett mail jag fick från svärmor häromdagen:


En varning innan de når Värmland !!!! Sprid detta.

Blufföretag i farten
Var försiktig när du ringer upp missade telefonnummer som du inte känner igen. Det finns blufföretag som har specialiserat sig på att ringa nattetid och bara låta en signal gå fram. När man sedan ringer upp det missade numret debiteras man en hög avgift. Ofta gäller detta ovanliga nummer från utlandet. Om det börjar spelas väntmusik när du ringer upp ett okänt nummer bör du genast lägga på. Värt att notera är att blufföretagen även ringer upp mobiltelefoner.

Ovanstående information hämtad från Telias hemsida.

Polisen varnar för +88-nummer
Polisen vill nu varna allmänheten för att ringa upp okända mobilnummer, det kan nämligen innebära höga mobilräkningar.
Det handlar om ett +88-nummer som flera mobilabonnenter i Västervik har fått missade samtal ifrån. När dom ringt upp numret så har det debiteras ett stort belopp på deras räkning.
Tidigare har också ett flertal hultsfredsbor drabbats av +88-nummer-ringningen. Polisen försöker nu spåra numret, och varnar nu alltså för att ringa upp numret.
Numret som polisen varnar för. +88 213213608Jag kan bekräfta att det redan har nått Värmland också. Mamma hade ett missat samtal på sin mobiltelefon från ovanstående nämnda telefonnummer. Och de hade ringt 00:45 natt till idag.

Inga kommentarer: