fredag 5 juni 2009

Menar du att vi måste betala?

Så har vi varit hos veterinären idag då.

Runt 13-tiden kom pappa och hämtade Tyson för att passa honom medan vi var borta och nån gång strax efter 13:30 brummade vi iväg, jag, Liza och Robin. Tänk att det alltid är så svårt att komma iväg när man ska nånstans... Vi hann ganska bra iallafall till tiden 14:00, var bara några få minuter sena. Och det gjorde inte så mycket heller för vi fick ändå vänta till 14:30 innan det kom en sköterska och pratade med oss litegrann.

15:00 ungefär fick vi komma in och träffa en veterinär. Var väl strax innan det Liza började morra högt och tala om vad hon tyckte om det här stället. Som alltid. Och det blev inte bättre när hon såg veterinären. Först tänkte veterinären gå och hämta en sköterska för att de skulle vara två och ge Liza en lugnande spruta och gick iväg, men efter en stund kom hon tillbaka ensam och tog med sig lilla kissen istället. Och jag och Robin förpassades till väntrummet igen.

Efter kanske 20 minuter kom en sköterska och talade om att det inte räckte med lugnande för att de skulle få titta ordentligt där i munnen/gommen/näshålan så de skulle söva Liza helt och hållet. Och eftersom klockan då inte var ens halv fyra så kunde vi åka därifrån ett tag och komma tillbaka till 16:30 sa hon.

Så det gjorde vi. Vi åkte till McDonalds efter önskemål från Robin som var hungrig.

Ganska exakt 16:30 var vi tillbaka på djursjukhuset och satte oss i väntrummet igen. Robin pratade med en ragdoll-katt som haft ont i en tand och en liten nästan döv terrier och deras ägare. Jag tror han charmade båda tanterna för de pratade så med honom och verkade tycka att han var rolig. Fast det är han ju också mestadels.

Ungefär klockan 17:00 blev vi hämtade och sattes i ett undersökningsrum tillsammans med en nu vaken men groggy Liza som återigen tagit upp morrandet. Där fick vi vänta säkert 20 minuter igen på veterinären.
Robin hade tråkigt och lite svårt att vara stilla. Efter en stund satte han sig ändå bredvid mig och pratade lite:
- Det är så tråkigt här hos djurdoktorn, mamma.
- Ja, det är tråkigt att vänta så. Men nu ska vi bara prata lite med veterinären och sen ska vi åka hem. Eller ja, vi ska stå lite i kön där ute också och betala först innan vi kan åka.
Robin gör stora ögon och tittar allvarligt på mig:
-Menar du att vi måste betala för detta??!!
Haha, ja, vad ska man säga? Jag fick mig ett gott skratt iallafall. Han är så härligt "vuxen" ibland :P

Iallafall så kom ju veterinären och hon berättade att de inte kunde se något, men att problemet nog hade löst sig för Liza iallafall. De flesta katter kräks av att få lugnande spruta och det hade även Liza gjort. Ganska ordentligt vad jag fattade det och med i spyan hade det funnits flera långa grässtrån, och de hade inte sett ut som att de varit nere i magen heller. Så förhoppningsvis fick hon nu då ut det som suttit och retat henne. De hade även tagit prover för att utesluta att det ändå berodde på någon sorts infektion eller så, men det hade inte visat någonting. Så nu är hon förhoppningsvis bra igen.

Betalade och fick en telefontid till veckan då de ringer för att följa upp hur det har gått. Beställde även tid för vaccinering och seniorkontroll vid ett senare tillfälle (om 3 veckor tar vi det). Blev inte så dyrt idag ändå som jag befarat, kostade "bara" nånting på 1100:-, jag hade nog räknat med det dubbla. Visst är inte det heller några småpengar, men man får ju ändå vara nöjd...

Strax efter 17:30 var vi äntligen på väg hemåt. Liza stackarn kräktes två gånger på vägen. Väl här hemma har hon varit väldigt vinglig ikväll. Vi försökte få henne att ligga och vila sig när vi kom hem men hon envisades med att sakta, sakta vingla sig iväg. Jag tänkte att det måste vara något som gör att hon inte riktigt får ro och visst var det så. Jag bar ner henne till sin låda och där gjorde hon sina behov direkt. Gräva över var hon dock för trött för. Åh, hon har varit så ynklig... Vi fick iallafall till det genom att ta upp hennes kattbädd från Robins rum och lägga i köket och det passade henne. Så hon har fått lugn och ro och vilat mycket nu. Och för en liten stund sedan började hon att äta litegrann igen så det verkar som hon börjar kvickna till så smått nu. Jag har ställt ner lite mat och vatten bredvid henne på golvet. Hon försökte hoppa upp till sin matplats på bänken tidigare ikväll, men jag behöver väl inte ens säga att det gick åt skogen? Jag såg när hon tänkte hoppa, men jag hann inte med att hindra henne så hon dunsade ju i golvet så klart.

Det mest positiva är iallafall att hon inte har hostat/harklat/kväljts en enda gång sen vi kom hem så förhoppningsvis är det bra nu och det var gräs som suttit och irriterat. Skönt isf. Så nu håller vi tummarna för att det inte blir något mer de kommande dagarna heller.

Puh, nu är jag trött. Man har ju egentligen inte gjort så mycket idag, men dagen har ändå varit lång tycker jag... Men å andra sidan så vaknade jag trött idag så :P

2 kommentarer:

Marie sa...

Skönt att det gått bra i alla fall då och hoppas det inte fastnar fler grässtrån :p

Marie sa...

Och Robins kommentar..hehe :-)