fredag 29 maj 2009

Gårdagens besök.

Dagen har iof knappt börjat än, men jag tror ändå att det (iallafall känslomässigt) kommer att bli en bättre dag idag. Som det känns än så länge så är jag piggare rent psykiskt. Kroppsligt är jag ganska trött, men det går väl att övervinna bara man mår okej inombords...

Så, igår var jag då alltså först hos tandhygienisten klockan 13. Det gick bättre än vad jag trodde och jag fick inte alls så mycket skäll som jag hade trott :P Jag brukar iof inte ha några större problem med tänderna, men ni vet hur det är det där med tandtråd och sånt som man fuskar så lätt med... Den här gången hade/har jag ganska ont i tandköttet med så jag trodde att det skulle bli lite mer klagomål. Men hon var jättegullig hygienisten jag hade. Jag har inflammation i tandköttet, dels berodde det på just avsaknaden av tandtråd men också dels på de hormonella förändringarna i kroppen pga graviditeten. Annars var alla tänder hela och så där som vanligt, så det var ju skönt.

Klockan 15:30 skulle jag vara hos barnmorskan. Hoppade in på apoteket och köpte mig en packe Plackers först (tänkte att jag faktiskt skulle skärpa mig på tandtrådsfronten nu då). Sen vidare till lab för blodprov och urinprov. Jag hatar blodprov, men även det gick bra den här dagen med. Efteråt tycker jag aldrig att det är så farligt, men innan det är gjort så är jag alltid lika rädd.
Efter att jag tagit proverna så väntade jag på Peter och så gick vi tillsammans till bm. Det var ett snabbt besök där, men så klart intressant. Vi fick lyssna på bebisens hjärtljud (full fart, 142) och hon mätte magen som var alldeles normal för den vecka jag är i. Skönt, skönt. Mest härligt var det ju så klart att höra det lilla hjärtat slå som bara den =)
Annars så pratade vi bara lite, tog blodtycket och jag fick reda på resultatet på proverna som var bara bra. Och som jag skrev igår så hade jag inte någon järnbrist heller.
Nu ska jag tillbaka om ungefär 2 veckor igen.

Allt rullar alltså på och är än så länge bara bra med mig. Det är bara i min hjärna som det inte står riktigt rätt till hela tiden, men det får man väl försöka att leva med...

2 kommentarer:

Caroline sa...

Ja visst är det härligt med hjärtljuden....

Milla sa...

Tack så mycket! :) Dagen har varit precis så bra som jag hoppades på. Kram.