onsdag 6 maj 2009

Sur sötis.

Jag ska alldeles strax sätta igång med att göra något vettigt nu. Det blir ju svårare och svårare att få tummen ur ju längre dagen går, men jag måste verkligen sparka mig själv i röven idag... Kanske får jag lite hjälp av min lilla men ack så duktiga hjälpreda också. Om han har lust, annars får han väl fortsätta leka med sina plastdjur och se på Madicken. Grejen är bara att han kan bli så arg på mig om jag vill dammsuga och han inte hör tv:n *ler*

Igår var han på dåligt humör hela dagen. Eller vad det nu var för humör. Någon sorts anti-humör var det iallafall. Han lyssnade inte ett dugg på vad man sa och skulle han mot förmodan ha hört vad man ville ha fram så gjorde han precis tvärtemot. Det blev mycket tjat fram och tillbaka mellan oss igår, både från hans och min & Peters sida. Och ställde han frågor så lyssnade han ändå inte på svaret, utan hävdade att allt man sa var fel. Nej, han var ett riktigt monster igår (om man får säga så om sina barn). Men jag talade också om för honom att jag alltid älskar honom lika mycket hur bråkig han än är, bara det att man kan bli både ledsen och arg iallafall. Och imorse talade han om att "Idag ska jag inte vara så bråkig, mamma" så kanske att han har tänkt efter lite. Så klart att barnen också måste få ha dåliga dagar precis som vi vuxna inte heller kan vara på topp jämt, men det är ändå jobbigt när man är mitt uppe i det... Dock är han förlåten lika snabbt, lillemannen. När vi säger godnatt till varandra på kvällen med puss och kram och talar om hur mycket vi älskar varandra, så är det så gott som redan glömt hur jobbig dagen än har varit. Det är tur för Robin att han är så söt =)

I eftermiddag kommer svärföräldrarna hit och vi ska plantera lite blommor ute. Morgan skulle ta med jordfräsen, men vi får se hur det går att använda den. Vi har ju ganska mycket konstiga, tjocka rötter där ute också så det kan hända att vi ändå får försöka att helt enkelt gräva på det gamla vanliga sättet. Det märks. Hur som helst så ska vi sätta en sorts klätterväxt vid "staketet", men jag minns inte vad det var för en just nu. Nån med blå blommor iaf. (Jag har liksom lämnat det där till svärmor att sköta, då hennes fingrar är typ 20 ggr grönare än mina...)

Nej, om man skulle ta och sätta igång nu då...

2 kommentarer:

MammaSusan sa...

Du får lägga upp en bild sedan på klätterväxten, jag tänker sätta en klematis nästa säsong om det inte är så att vi blir hemma hela denna sommaren. Först så ska vi sätta upp vårt staket i helgen.

Tessan sa...

Var klematis vi satte med. Ska försöka komma ihåg att lägga upp bild lite längre fram när de växt lite och kanske blommar.