torsdag 25 november 2010

Utväxt.

Idag fick jag äntligen prata med Robins läkare om hans röntgensvar och om remissen vi fått till ortopeden i Karlstad. Telefontiden jag hade var ju egentligen i måndags, men när han ringde var jag på jobbet på vårt kontor ute på Edsholm och där är ju mottagningen urusel. Så först hackade det bara och sen bröts det helt och hållet. Det enda han hann få fram var att röntgen bekräftade det vi trodde. Jag ringde upp vårdcentralen och fick prata med en sköterska som pratade med läkaren och sen ringde upp mig igen:

-Ja, han sa att jag kunde ringa, för provsvaren var bara bra. Han hade väl tagit skrap på nån hudförändring va?
-Eh, nej... Han har röntgats för en knöl inne i benet?
-Okej, det var iallafall inget att oroa sig över. Men om du ville prata mer med läkaren så kan jag be honom ringa upp dig igen sa han.
-Ja, det vill jag.

Ungefär så där. Sen gick dagarna och han ringde aldrig, så igår ringde jag upp dem igen och bad att få en ny telefontid, antingen som idag eftermiddag eller imorgon, då jag med all säkerhet skulle vara hemma istället för ute på Edsholm.

Och idag ringde han då mellan 16-17 som jag blivit lovad.

Robins knöl inne i benet var som misstänkt en utväxt på skelettet och består alltså av ben. Minns inte vad läkaren kallade den, men det var iallafall något godartat och han räknade inte med att den skulle växa eller något sådant (även om det finns en liten risk att den gör det). Och remissen till ortopeden hade skickats för att de vill vara så grundliga som möjligt ändå, med tanke på Robins ringa ålder. Ortopeden skulle också titta på röntgenbilderna och sen vill de väl så klart undersöka Robin lite själva med, plus att de vill se lite hur han rör sig och så där. Men det fanns ingen som helst anledning till oro iallafall sa han och det känns ju skönt =)

Nu ska vi väl bara vänta och se när tiden för besöket kan komma då. Remissen var utskriven den 16/11 och sen kommer tiden inom 12 veckor. Det blir när det blir.

Känns bra nu iaf. Dels för att ha fått bekräftat att det är ofarligt och dels för att det kommer att kollas upp extra för säkerhets skull. Inget får ju hända min Obi!

3 kommentarer:

Marie sa...

Vad bra och skönt att det var bra :-)
Hoppas ni kommer in till stan ganska så snart också då så ni får det avklarat.
Kram :)

Camilla sa...

Skönt att det var bra med Robin och att du slipper oroa dig mera.

Malin sa...

Gött att det inte det va ngt allvarligt me Robin!