måndag 8 november 2010

Inskolning, dag 1.

Nu är vi ganska nyss hemkomna efter Linus första inskolningsdag på dagis. Linus sover nu. Han var dödstrött efter alla intryck och det faktum att han vanligtvis har sovit förmiddag från ca 9:30 eller så förut.

Dagen började med att han fick gå omkring och titta och leka som han ville och känna in stället. Det var inga som helst problem. Jag trodde att han kanske skulle vara lite mer blyg, men han hade bara roligt och kunde t.o.m. lämna mig utom synhåll emellanåt. Kändes jättebra! Först var han kanske lite, lite osäker men det dröjde inte förrän det var helt okej att personalen också hjälpte honom med olika saker. Han var både glad och nyfiken.

Sen blev det en kort samling och fruktstund och det gillade han. Han förstod så klart inte att sitta stilla eller så, men det är ju inget konstigt. Han var väldigt framåt iallafall och fröken som hade burken med äppelbitar fick ta den i knät innan det var dags att dela ut dem, för Linus hade ju redan fattat att det var något smaskigt där i. Gott gott =)

Lite mer fri lek och sen var det dags för lunch. Även det skötte han ganska bra, även om han precis som hemma tröttnar fort och blir förbannad när han inte kan resa sig i stolen. Att vänta är inte riktigt hans grej :P

Sen var det dags för barnen att sova och jag och Linus fick ett eget rum att försöka sova i. Men det gick inte alls. Det var alldeles för mycket nya saker att se och greja med där inne, så att han skulle sova var bara att glömma. Jag försökte en stund på olika sätt, men vi fick ge upp och åka hem och sova istället. Och här är vi nu =)

Imorgon ska vi nog prova på att vara med ute och leka en stund eftersom redan funnit sig så bra inne som han gjorde idag.

Fröknarna trodde att de fått en riktig solstråle till sig och det tror jag med. Eller det vet jag. Precis som storebror så lyckas visst även Linus charma de flesta han möter och det är ju härligt =) De älskade hans leende och framför allt hans innerliga skratt som kom fram ordentligt när han åkte rutschkana i lekrummet där.

Med andra ord, en riktigt bra första dag!

1 kommentar:

Marie sa...

Vad bra att första dagen på dagis gick så bra :-)
Kommer säkert gå galant i morgon med :-)