onsdag 27 oktober 2010

Röntgen.

Tre av fyra familjemedlemmar har röntgats nu inom loppet av två dagar.
Igår var jag hos tandhygienisten och hon röntgade mina tänder, och Peter var i Karlstad på lungröntgen (vilket görs med jämna mellanrum när man arbetar som sotare som han gör).

Idag har jag och Robin varit i Säffle på vårdcentralen där och fått hans ben röntgat. Han har ju som en knöl på insidan vänster ben strax ovanför knät, och som vi inte riktigt vet vad det är. Han var först hos en sköterska här i Grums och sedan en läkare som beställde den här röntgentiden. Knölen syns inte utanpå, men man känner den lätt och någon likadan finns inte på andra benet så det är ju något udda. Och den är hård som ben. Det kan vara en utväxt på skelettet och behöver inte alls vara något farligt, men det finns ju en risk att det är något som kan orsaka problem när han växer också. Det är väl det som vi förhoppningsvis får svar på av de här röntgenbilderna som togs idag. Jobbigt att vänta en vecka bara, för oavsett vad det är för svar så vill man ju veta direkt och se vad nästa steg blir. Om man kan slappna av eller om något ska göras...

Robin var som alltid helt suverän på sjukhuset. Han gjorde precis som han blev tillsagd och han låg så perfekt stilla under hela "fotograferingen". Jag tror han fick ligga med benet på fyra olika sätt och det togs en hel del bilder, men det var ju inga problem för honom heller =) Ända sen han var liten så har han alltid varit helt otrolig och man blir ju så stolt när han är så duktig. Tänk bara den gången han bröt armen... Då var han ju inte stor (3 år), men ack så duktig redan då. Mammas älskling =)

Så det är bara Linusen som inte fått nån röntgen och det ska vi väl hoppas att det inte är något som blir aktuellt för honom än på länge heller =)


1 kommentar:

Marie sa...

Ja det var mycket röntgen det *s*

Hoppas veckan går snabbt så ni får svaren snart :-)