tisdag 9 november 2010

Inskolning, dag 2.

Andra dagen på Linus inskolning har gått lika bra som igår. Han går ifrån mig litegrann ibland och fröknarna får hjälpa och en fröken fick till och med ha honom på armen en längre stund. Känns så skönt att han inte bara klänger fast vid mig som jag faktiskt trodde han skulle göra om någon annan vuxen kom för nära.

Idag har vi även varit ute och lekt en stund och även det gick bara bra. När vi först kom ut genom dörren så gav han till nåt litet glädjerop, nästan som "Här kommer jag!" och fick visa att han var lika solig idag som igår :P

Han grejade med lite allt möjligt ute och fröknarna fick även höra honom prata lite. Han ställde sig vid ett ungträd som de har på utegården och försökte skaka det och skrek "Klättra!" Hehe. Iof på sitt vis, men det hördes att det var det han menade. "Oj, sa han 'klättra'?" sa de. "Jag tror det" svarade jag, för jag tycker mig minnas att han sagt det hemma nån gång med. Och så sa han det några gånger till så visst var det så =) Min duktiga kille!

Lunchen var likadan som igår (och som hemma) dvs att han tröttnar ganska fort när han är klar och blir irriterad och arg, men ingen större fara på taket ändå. Jag tror nog att det kommer lugna sig när inte jag är med mer också.

Och sova ville han inte göra där idag heller trots att han var väldigt trött. Han funderar nog mest på varför ljuset är släckt när man ska leka i det rummet... ;) Så vi gav upp lite snabbare idag då jag förstod att han inte skulle komma till ro med allt annat roligt man kan göra runt omkring. Nu ligger han och sover så skönt i sängen här hemma så. Det där med sömnen kommer ju att komma av sig själv ändå förr eller senare när han ska gå heldagar. Det viktigaste är ju nu att han lär känna stället, barnen & personalen och det tycks hittills gå riktigt fint.

På torsdag är det dags att lämna honom själv. Det ska dock bli spännande att se hur det går, även om det är okej att personalen är med honom nu. För han vet ju att jag är där också. Så det blir nog svårt skulle jag tro, men förhoppningsvis går det ledsna över ganska snabbt efter att jag kommit därifrån. Men det tar vi på torsdag.

Nu har vi vår tredje dag tillsammans kvar imorgon först.

3 kommentarer:

Marie sa...

Verkar gå smidigt :-)

Tessan sa...

Än så länge iaf =) Vi får väl se hur det går att lämna honom.

"Moster" Malin sa...

Linus verkar ju gilla dagis :) Kommer nog gå bra när du lämnar honom "ensam" oxå :)