onsdag 10 november 2010

Inskolning, dag 3.

Så var vi hemma igen efter den tredje dagens inskolning.

Idag har det gått om än ännu bättre än de två första dagarna, fast de var riktigt bra med. Idag blev Linus klädd och tagen med ut av en fröken utan min inblandning. Jag satt i lekrummet och Linus gick till fröken Eva i köket. De grejade med något där tillsammans och sen kom hon och sa att hon skulle prova att göra honom i ordning och gå ut, så kunde jag kommer efter sen. Jag satt och lyssnade spänt när hon klädde honom i korridoren, men hörde inget gnäll alls. Sen såg jag dem i fönstret när de gick ut, fröken med Linus i ena handen och en annan liten tjej i andra. Han såg så nöjd ut fast han ramlade och halkade i snön flera gånger ;) Sen gick de ut från sin lilla gård och vidare ut på någon av de större och jag såg dem inte mer. En annan fröken sa att det gick så bra och det var helt okej om jag stannade inne, så det gjorde jag. Efter 20-30 minuter kom de tillbaka och han var lika glad. Eva sa att han haft jätteroligt och var så nöjd med att titta ut över de andra barnen.

Det känns så himla bra! Han måste verkligen känna sig trygg med fröknarna redan och det är så skönt för mig att se som inte alls trodde att det skulle bli så här "lätt".

Nu får vi se hur det blir imorgon då, när jag bara ska dit och lämna av honom i korridoren. Det kan ju hända blir lite svårare ändå, just för att vi kommer att säga "hejdå" och jag ska gå iväg så att han ser det. Idag tänkte han nog inte på att jag satt där inne, eftersom han gått ifrån mig självmant innan och inte såg mig eller att vi sa något till varandra innan han skulle gå ut. Nu följde han ju bara med fröken utan att förstå att jag var där. Det blir ju lite mer av en separation imorgon, så det ska bli spännande.

Inte heller idag ville han sova på inskolningen. Vi provade en liten, liten stund, men som jag misstänkte så var det ingen idé. Han ville bara leka i docksängen och köra dockvagn och mata mig med låtsasmuffins. Inte ligga stilla på nån madrass. Så klart ;)

Idag var vi uppe ännu tidigare på morgonen än igår också, så idag orkade han inte hålla sig vaken i bilen hem heller. Och inte vaknade han till när jag bar in honom heller, så jag fick helt sonika lägga honom på hallgolvet för att kunna klä av mig. Det rörde honom inte i ryggen att ligga där och bli avklädd heller.

Helt utslagen är han min stackars hjälte, men nu ligger han iallafall gott i sängen! Tills jag måste väcka honom om ca en timme för att hämta hem brorsan från sitt dagis också =)

2 kommentarer:

Milla sa...

Vad skönt att det har gått så himla bra och smärtfritt med inskolningen! Måste kännas jätteskönt. :)

Milla sa...

Och för att svara på din kommentar. Det är så JÄVLA dyrt att gå till tandhygienist/tandläkare. Hutlöst. Jag hade också egentligen fått betala nåt på 600, men jag hade ju någon slags rabatt. Vad det nu var. Jag bara tackade och tog emot jag. :)