söndag 15 november 2009

Förkylda barn.

Idag är man verkligen uppe med tuppen, eller iallafall med barnen... Båda två har blivit förkylda och det verkar snarare gå åt det sämre hållet än åt det bättre. Klockan 6:00 kom Robin in till oss och sen dröjde det inte länge förrän jag kände att vi var tvungna att gå upp, då Linus också vaknade till.

Robin är ganska ordentligt snorig nu och har även börjat hosta mer och mer. Sent igår kväll när jag & Peter satt och tittade på Beck vaknade Robin och fick ta hostmedicin för att kunna somna om. Sen har det gått ganska bra resten av natten som väl är, men han är ju långt ifrån bra.
Linus har ju också blivit förkyld och är täppt i näsan. Vi köpte en nässug redan innan han föddes och den var det skönt att ha nu igår kväll kan jag säga. Den, tillsammans med näsdroppar, gjorde jättemycket för lillkillen och i natt har vi faktiskt kunnat sova i sängen igen, om än att jag haft Linus liggandes på min mage.
Jag vet inte riktigt när jag ammade sista gången igår kväll, men det var iallafall före klockan 23 och när vi nu vaknade där runt 6:00 i morse så slog det mig att jag faktiskt inte ammat Linus på hela natten! Helt otroligt... Särskilt jämfört med natten till igår då det bara gick 2 timmar mellan amningarna hela natten... Och inte var han ledsen för det heller när vi gick upp utan jag fick faktiskt både byta blöjan och gå på toaletten själv utan att han var på dåligt humör. Men han högg som en piraya när bröstet väl kom fram runt 6:30, så han var nog riktigt håltom...

Nu ligger Robin på golvet och ritar och ser på SvampBob Fyrkant. Linus sitter i sin bilbarnstol och har somnat där. Peter ligger och sover fortfarande och det unnar jag honom. Det är ju bara bra om en av oss får vara någorlunda pigg iallafall :P

Senare idag så skulle vi egentligen ha varit iväg och firat två små tjejer som fyllt/fyller år. Men tyvärr blir det inte så mycket av nånting av det. Lilla Linneas kalas blir inte av eftersom hon också är dålig med en väldig hosta, men som mina killar verkar idag så kunde vi nog inte ha gått ändå. Saga har öppet hus hela dagen, men jag känner som sagt att jag inte kan dra dit mina grabbar heller när de är så förkylda som de är. Kanske att jag åker dit en sväng och lämnar presenterna själv så att det blir av, men det får nog vara allt. Synd för Robin, men han verkar ändå förstå varför han inte får gå.

Övriga planer idag nu då är att faktiskt få till lite städning och så ska Peter omformatera svärmors dator, så då kommer de väl hit med den.

God morgon på er & en trevlig söndag! *gäsp*

2 kommentarer:

Marie sa...

Tråkigt att de är förkylda bägge två, hoppas det går över fort :-)

Ja visst är det typiskt att de alltid ska vara anonyma. Men skit samma. Det är ju som sagt min blogg och de få som läser den vet ju att det är så jag skriver.

BusNova sa...

Krya på er...