torsdag 5 maj 2011

Det är mycket nu.

Det händer saker hela tiden nu. Mycket förändringar och mycket att ha i huvudet. Den extra planeringsdagen vi ska ha på jobbet imorgon kommer inte riktigt att gå till det vi tänkt oss, för på dagens APT fick vi reda på att från och med 1 juni ska våra arbetstider förändras =/ Från att ha jobbat 4 dagar i veckan ska vi nu arbeta 5 dagar. Tydligen så är det för att arbetstiden ska effektiviseras som det så fint heter, för några fler kunder kommer vi ju inte att få in då vi inte gör fler timmar i veckan... Suck. Men jag orkar inte gå in mer på det just nu. Det är tillräckligt mycket som är underligt och sjukt där som det är just nu...
MEN visst ser jag det positiva i det också, som t.ex. att man kommer sluta 15:00 varje dag istället för 16:30 som vi gör måndag-onsdag nu. Kvällarna kommer ju att bli lite längre och det blir inte lika tight när man ska iväg på nånting som exempelvis Robins aktiviteter eller barnkalas som han springer på jämt ;) Och nu kommer det inte längre att dras 1,25 dagar på semesterdagarna som det gör nu när man jobbar en dag "för lite" i veckan.
Fast nog var det värt mycket med en extra helt ledig dag med...

Vad händer annars då?

26/4 Robins 5,5-årskontroll. Gick helt utan anmärkning och Robin är precis som han ska. Han fick en spruta och trots att det så klart gjorde ont så satt han stilla och grät inte ens. På eftermiddagen fick han Lego Ninjago som belöning och det älskar han =)

29/4 Jessica fyllde 31 år. Vi måste boka in en firande-fika snart eftersom jag inte kunde komma till henne den dagen.

30/4 Jag och Robin hälsade på familjen Wallgren några timmar så grabbarna fick leka. Tror de hade jätteroligt och vi lovade att försöka mer ofta under sommaren.

3/5 Ännu ett badhuskalas med Robin. Denna gång för dagiskompisen Hugo.

4/5 Utvecklingssamtal på Linus dagis. Linus är en pigg, glad, rolig och charmig kille. Han är nyfiken och vill prova allt. När det händer något är Linus mitt i smeten. Godingen =) Här märker man lite skillnad på grabbarna för Robin var lite mer försiktig i den åldern. Han tittade gärna först på de andra barnen och kollade läget innan han gav sig in i lekarna och det fortsatte han med ett bra tag upp i åldrarna. Robin var lite mer rädd för t.ex. att gunga och sånt också ett tag när han var så liten, men det släppte ju också sen. Linus kastar sig in i saker på direkten.
Det gemensamma för de två är väl det att de båda är väldigt verbala, har både pratat och förstått mycket tidigt. Linus är väldigt duktig för sin ålder fick vi höra på mötet igår och han har koll på allt och alla och vems kläder som är vems o.s.v. Det finns inte mycket som undgår honom berättade fröken Anki.
Alltid lika roligt efter sådana möten, och vi har ju några bakom oss med storebrorsan också. Det här var Linus första och man hoppas ju att det får fortsätta likadant med hans också nu =)

5/5 Arbetsplatsträff. Sista gången på Robins gympa.

6/5 Jobba extra med planering. Komma ihåg att anmäla Robin till årets simskola i Hasseldalen.

7/5 Robins gympaavslutning 11:00 i badhuset (gymnastiksalen där förstås)

8/5 Eventuellt åka på motordagen i Edsvalla med pappa.

11/5 Gå Vårruset i Karlstad med Camilla.

14/5 Eurovision Song Contest. Förhoppningsvis kan jag gå hem till mamma och ha myskväll med henne och vara lite barnledig ;)

18/5 Robins fotbollsskola drar igång för säsongen.

19/5 Robin till tandläkaren.

23/5 Tyson blir 8 år.

26/5 Jag och Peter har varit tillsammans i 14 år och firar 4-årig bröllopsdag.

28/5 InMeHead spelar på Cheers.

Så nu har jag mycket i skallen ja... På både gott och ont =)

2 kommentarer:

Marie sa...

Ja det var mycket att hålla reda på det *s*

Tråkigt att behöva jobba 5 dar i veckan när man är van att göra 4. Men som du skrev så slutar du tidigare och det är ju alltid något i alla fall :-)

Tessan sa...

Ja man får väl vara nöjd med det lilla :P